Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

O co chodzi z globalem ?

xPuchatek2k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio przeczytałem, że GameForge nie przedłuża licencji z Metin2 sam nie wiem czy to prawda czy może mi ktoś coś wyjaśnić więcej na tem temat ?

Lubi%C4%99%20Mleko%20;3.png

Opublikowano

To fake . Firma GF czepie na tym taki hajs ze watpie zeby nie przedluzyli licencji czy cos w tym stylu .

Nie ma zadnej potwierdzonej informacji ani na forum , ani na stronie wiec to raczej tylko plotki .

Opublikowano

Również doszły mnie słuchy o kończącej się licencji gry metin2, bodajże na maj/marzec przyszłego roku, aczkolwiek takie informację traktuję z przymrużeniem oka. Nawet jeśli prawdopodobnie ktoś podejmie się przejęcia tej gry, gdyż w Polsce ma olbrzymią popularność i chyba może wyjść jej to tylko na lepsze.

Opublikowano

@up mnie również doszły słuchy że metin2.pl zostanie sprzedany innej firmie 2015 w maju lub w kwietniu jak dobrze pamiętam.  Ktoś tam gadał że oni niby zarabiają na tym? gówno prawda utrzymanie serwerów to 75% zarobów isa 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

TBD, Yangi w IS, Zwój do przenoszenia postaci z serwera na serwer w IS - zaburza całkiem rozgrywkę, ale w IS ładują.

To nie pierwsza pogłoska że metin2.pl w tym roku zostanie wyłączony, to co napisałem wyżej też świadczy o tym że chcą wycisnąć z Niego ostatnie grosze, bo nie oszukujmy się że to dla polepszenia komfortu gry, kto normalny dla polepszenia jakiego kolwiek dałby możliwość przeniesienia postaci z starego monastyru/feniksa/astrala/twierdzy na solar.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Co ty za dużo by klasy na metinie stracili jak by go wyłączyli,  ploty jak ploty sieją teraz znowu jakaś mapka nowa wychodzi na plu...

To coś wątpię żeby metina wyłączyli jak to jest stajnia hajsu dla GF.

Ker169.gif

Opublikowano

Nawet jak sprzedadzą to nie będzie gorzej niż jest :) Wszystkie postacie będzie można przenieść itd.

no escape from the mass mind rape

Opublikowano

Też o tym słyszałem, ponoć udziały ma wykupić TEC interactive, ale to tylko pogłoski, to samo czeka niby w przyszłym roku metina niemieckiego

ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć ;p

Opublikowano

Też słyszałem, że GF ma licencje do 2015 a potem mają sprzedać metina innej firmie. Sami widzicie teraz od graczy biorą każdy ostatni grosz, Yangi w is, nowy serwer, tepanie na różne serwery. 

xD 

Opublikowano

Też o tym słyszałem, ponoć udziały ma wykupić TEC interactive, ale to tylko pogłoski, to samo czeka niby w przyszłym roku metina niemieckiego

ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć ;p

Jezeli chodzi o ilosc grajacych osob na de to jest to przeciwieństwo pl'a xD. Co do tego tematu to ja nic nie slyszalem, ale moze byc to prawda patrzac jak laduja w is rzeczy, ktorych wgl nie powinno być, aby wyciagnac wszystkie pieniadze od graczy. Teraz widac jak ta gra jest bardzo "DARMOWA". W Polsce jak zwykle, nic sie nie zmienilo, szczyt bezszczelnosci.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Gameforge jest tylko wydawcą i zajmuje się wyłącznie dystrybucją. Właścicielem i twórcą była spółka Ymir Entertainment, która sprzedała wszystkie swe udziały firmie Webzen (jest to wydawca takich gier jak między innymi MU online).

Co do tej licencji, nic nam o tym nie wiadomo i takie spekulacje nie mają większego sensu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...